TV-skjerm-størrelse-konverterer

Denne TV-skjerm-avstand-kalkulatoren hjelper deg å regne ut anbefalt minimum-, maksimum- og ideell TV-skjerm-avstand. Hvor stor TV har du plass til i stua di?

Hvordan bruke den?

Skriv inn skjermstørrelse og oppløsning på den aktuelle TVen, trykk "Oppdater data" og konverteren vil vise deg anbefalte avstander og skjermdetaljer i boksen under.

Seer-avstand-beregning

Aavstander:

Minimum avstand:
Maksimum avstand:
Ideell avstand:

Skjermdetaljer:

Skjerm-diagonal: inches
Skjerm-oppløsning:
skjerm-bredde:
Skjerm-høyde:
Aspekt-ratio:
Dot Pitch:
PPI:

Merknader

  1. Minimum avstand: Publikum skal sitte minst denne avstanden fra skjermen. Dette er den korteste anbefalte avstanden basert på at synsfeltet blir for bredt. Denne avstanden er beregnet ut i fra sidesynsfeltet til det menneskelige øyet. Den gjennomsnittlige synsbredden for det menneskelige øyet er 140 grader. Regelen er at hvis seeren sitter nærmere enn denne avstanden til skjermen og ser på den ene siden av skjermen, vil de ikke være i stand til å se den andre siden av skjermen med sitt sidesyn. Dette tilsvarer et 70-graders synsfelt når personen er ute på midten av skjermen.
  2. Maksimum avstand: Publikum skal sitte maks så langt fra skjermen. Dette er basert på THX sine lengst anbefalt- og lengst tillatt visningsavstander. THX utgir standarder som kinosaler må følge motta THX-sertifisering. THX anbefaler at den bakerste raden med seter i et teater skal ha en 36 graders eller større visningsvinkel og krever et minimum av en 26 graders eller større visningsvinkel for å få sertifisering. (Merk: Å sitte nærmere skjermen resulterer i et bredere synsfelt.)
  3. Ideell avstand: Den ideelle avstanden basert på synsskarphet. Denne avstanden er beregnet basert på referanseoppløsningsevne av øynene. Det menneskelige øye med 20/20 visjon kan oppdage eller se detaljer så små som 1/60 av en grad av en bue. Denne avstanden representerer det punktet utover som noen detaljer på bildet ikke lenger er i stand til å vise, så piksler begynne å blande sammen. Nærmere skjermen enn dette kan resultere i behov for høyere oppløsning. Denne verdien bør senkes hvis synsskarphet er dårligere enn 20/20, økes dersom synsskarphet er bedre.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com