CMYK til Pantone konverterer

Å finne en en Pantonefarge tilsvarende CMYK kan være vanskelig. Hva kunden din ser er ofte annerledes enn det du ser. Her er en rask måte å finne hvilken Pantone som tilsvarer CMYK-fargen uten bruk av farge bok. Dette verktøyet konverterer altså fra fargekodesystemet CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key) til nærmeste Pantone farge. I tillegg viser den nærmeste HEX fargekode og viser fargen på denne slik at du kan velge den fargen du mener passer best.

Hvordan bruke den?

For å konvertere CMYK til Pantone eller for å finne den nærmeste fargen er det bare å skrive in CMYK verdiene i de respektive feltene Cyan, Magenta, Yellow og Key, trykk så på "Utfør kalkulering" knappen eller hvor som helst på skjermen for at resultatet og de korresponderende fargene skal vises. Dersom ingen PMS farge vises kan du prøve en nær PMS farge eller endre på "eksakthet" i rullgardinen.


 

Å sammenlikne Pantone med CMYK farger

Hvis du noen gang har måttet printe en Pantone-farget logo i en CMYK skriver, vet du det kan være vanskelig å oppnå den perfekte fargenlikheten. Noen Pantone farger simpelthen ikke reproduseres av CMYK, men mange kan bli konvertert dersom du bruker riktig konverterings metode. Problemet er at mange forskjellige designere bruker mange forskjellige metoder, alt fra å bruke Pantone Process Guideen til å bruke et Pantone til CMYK konvertering diagram eller fargeprøver.

Hva er forskjellen på Pantone og CMYK?

Den enkleste forklaringen er at Pantone er et populært "spot fargesystem" (Farge generert med blekk, rent eller blandet) og CMYK er et prosess printesystem (En farge printes av gangen og blandets). Pantone spot farger er fast blekk tildelt tall som ser det samme uansett hvem som skriver dem, som igjen er grunnen spotfarger er spesielt viktig for bedrifters identitet og merkebilder. CMYK-farger, derimot, er skapt (behandlet) i trykkeriet ved hjelp av en blanding mellom Cyan, Magenta, Yellow og Black blekk. Siden det er variasjoner mellom trykkerier, operatørene som trykker og andre faktorer, er CMYK fargene ikke garantert å bli gjengitt perfekt mellom skrivere eller til og med printerjobber.

Hvorfor trenger jeg å konvertere fra Pantone til CMYK og omvent?

I praksis er Pantone foretrukket for solide farger som de som brukes i for ekesmpel logoer og merkebilder, mens CMYK er favorisert for blandede farger som de i flerfargede fotografier. Når det er sagt, trykking med Pantoneblekk kan være dyrt, og mange bedrifter foretrekker å bruke CMYK for å spare penger.

In some cases, it is impossible to match Pantone colors using CMYK - but you can get close. Matching Pantone to CMYK color can be a challenge, and as a designer you have to understand that the two systems are indeed different, and 100 percent matches are not always possible. You can match most Pantone colors using CMYK, however, and in doing so you can save money and increase your return on investment. I noen tilfeller er det umulig å matche Pantone farger med CMYK - Men du kan komme nær. Å matchende Pantone til CMYK farger kan være en utfordring, og som en designer må du forstå at de to systemene faktisk er forskjellige, og 100 prosent match er ikke alltid mulig. Du kan imidlertid matche de fleste Pantone farger ved hjelp CMYK, og dermed kan du spare penger og øke avkastningen på investeringen.

CMYK

Videoen under illustrerer hvordan en printer oppererer, de printer en av CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key) fargene av gangen. Men når alle fargene er printet kan vi se av sluttresultatet at det har blitt et fargerikt bilde.Merk! Siden Pantonefarger avhenger av hva den skrives på, er dette bare en tilnærming for å hjelpe deg i å finne riktig farge. Du bør absolutt bekrefte dette resultater med reelle trykte Pantone guider. Vårt gratis fargematchingsystem er ment som en referanse og fargene vi anbefaler blir kanskje ikke det du ønsker på sluttresultatet. Utskrevne farger samsvarer ofte ikke med fargene på skjermen. Bruker dette verktøyet på egen risiko.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com