Griselatinoversetter

griselatin

Griselatin (Pig Latin) er et engelsk språkspill som går ut på å endre språket. For å forme griselatin av et engelsk ord blir første konsonant (eller konsonant kluster) flyttet til slutten av ordet og «ay» blir tilføyd. For eksempel blir «pig» (på Norsk Gris) «igpay». «Computer» blir «omputercay og «trauancy blir «uancytray». Målet er å skjule betydningen av ordene for andre som ikke er kjent med reglene. Referansen til latin er en bevisst misvisende benevnelse da det det rett og slett er en form for sjargong som brukes av engelskmenn som et merkelig og fremmedlknende språk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.