Hundeårkalkulator

Lurer du på hvor gammel hunden din egentlig er? Det er forskjell på hundeår og menneske år; En generell regel sier at 1 menneskeår er lik 7 hundeår, men selv ikke dette er helt nøyaktig. Det kommer an på forskjellige ting som hunderase og størrelse. Regn den mest nøyaktige alderen på hunden din med kalkulatoren under og les mer om hunden lenger ned på siden.

Hvordan bruke den?

Skriv som indikert inn din eller hunden din sin alder for å finne ut hva dens/din alder er i det andre formatet. Trukk kalkuler og resultatet vil vises automatisk i feltene under kalkuler-knappen.

Merk: Det er en vanlig oppfatning at et menneskeår er lik 7 hundeår. Det er ikke veldig nøyaktig, siden hunder blir voksene i løpet av de første par årene. Formelen som brukes ovenfor er fra en ekspert og er litt mer nøyaktig (så nøyaktig som det er mulig). Formelen er: 10,5 hundeår per menneskeår for de første to årene, deretter 4 hundeår per menneskeår for hvert påfølgende år

Hvordan kalkulere hundens år i menneskeår

Hund

En vanlig misforståelse er at hundene blir 7 år eldre for hvert kalenderår. Faktisk er valpens aldring mye raskere i løpet av de første to årene av dens liv. Etter de første to årene avtar denne raske utviklingen fra 5 til 1 for små og mellomstore hunder. For store hunder er raten 6 til 1, mens for ekstra store hunder er raten 7 til 1. Altså, på det tiende året vil en Great Dane være 80 år gammel, mens en Mops ville bare være 64 år.

Hvordan kalkulere hundens år

Hvis en hunds alder er ukjent for deg, er det noen måter å avgjøre hvor gammel den er. Her er noen ting veterinærer sjekke for å få en generell følelse av hvor gammel en hund er:

Tennene: Hunder har vanligvis et sett av permanente tenner ved sin syvende måned, så hvis du har kommet over en hund med pærlehvite tenner, er den trolig et år gammel eller deromkring. Gulning på en hunds bakerste tennener kan tyde på at den er mellom ett og to år, mens tannstein på et minimalt nivå kan bety at du har å gjøre med en hund mellom 3 og 5 år. Manglende tenner eller alvorlig slitasje betyr vanligvis hunden er en senior og kunne trenge spesiell tannpleie.

Muskler: Yngre hunder har sannsynlig mer definerte muskler på grunn av sitt høye aktivitetsnivå. Eldre hunder er vanligvis mindre definerte eller fetere på grunn av dens reduserte.

Pelsen: En yngre hund har som regel har en myk, fin pels, mens en eldre hund har en tendens til å ha tykkere, grovere (og noen ganger fetere) pels. En senior hund kan vise gråtoner eller hvite flekker, spesielt rundt snuten.

Øynene: Skarpe, klare øyne uten tårer eller utflod er vanlig hos yngre hunder. Skyet eller ugjennomsiktig øyne kan bety at det er en eldre hund.

Bruk dette diagrammet for å beregne hundens alder:

hundeår

Gamle hunder

Ved hvilken alder en hund kan betraktes som gammel varierer fra rase til rase. Generelt, jo større hunden er, jo fortere gammel blir den. For eksempel kan en Great Dane anses som senior i en alder av fem, mens en mindre puddel fortsatt vil være kvikk på to ganger den alderen. Husk imidlertid at bare fordi en hund er kronologisk gammel betyr ikke at den nødvendigvis har en endeløs serie med sykdommer og "feil". I mange tilfeller kan en eldre hund nyte mange sunne, aktive, smertefrie år.

En av de beste måtene å forlenge livet og forbedre funksjonene til en eldre hund på er å nøye regulere dens "drivstoff inntak". Eldre hunder mosjonerer mindre og trenger dermed færre kalorier. Og siden alder reduserer deres evne til å fordøye og absorbere næringsstoffer, er mat av høy kvalitet spesielt utviklet for deres behov en nødvendighet. Store mengder protein, fosfor og natrium kan forverre nyre-og hjerteproblemer, så de fleste matvarer som inneholder mindre mengder høyere kvalitet protein, sammen med reduserte mengder av andre elementer er bedre. Nødvendigheten av vitaminer, sink, fettsyrer, og fiber øker imidlertid.

Se også

På bakrgrunn kalkulatoren over kan det også hende at følgende verktøy vil være av interessere:

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com