Body Mass Index kalkulator

Body Mass Indexen er et indirekte mål på kroppssammensetning, og personer som er under 18 år skal ikke bruke den. Heller ikke gravide eller ammende kvinner, skrøpelige og stillesittende eldre mennesker, konkurransedyktige idrettsutøvere, kroppsbyggere eller folk som er kronisk syke. Hvis du tilhører en av disse kategoriene bør du kontakte legen din om eventuelle bekymringer over vekten din.

Hvordan bruke den?

Beregn din Body Mass Index ganske enkelt ved å legge inn din høyde i centimeter og vekt i kilo. Trykk så "Kalkuler" for å se din BMI.

Datoen i dag er:

  kg og cm
  lbs og inches

Hva er BMI?

Til din informasjon er din BMI veldig viktig. BMI står for body Mass Index og kan til norsk oversettes som kropsmasseindeks. Viste du at du hadde en BMI? Body Mass index er en beregning som bruker din høyde og vekt for å anslå hvor mye kroppsfett du har. For mye kroppsfett er et problem fordi det kan føre til sykdommer og andre helseproblemer. BMI, men ikke en perfekt metode for å bedømme noens vekt, men er ofte en god måte å sjekke om hvor sunn du er og en god måte å starte med din helse-forbedringsprogram.

Beregning av BMI

Den beste måten å finne ut din BMI er å la legen din gjøre det for deg. På den måten vil du få vite det eksakte svarett og legen din kan diskutere resultatet med deg. Men hvis du vil kan du også regne ut din BMI på egen hånd.

Hvis du ønsker å sjekke hvor god form du er i kan Body Mass Index (BMI) kalkulator ovenfor være en nyttig guide. Det vil fortelle deg om har en sunn vekt for din høyde. Bare skriv inn din høyde og vekt i BMI Kalkulator, klikk på engelsk eller Metrisk måleenhet, klikk deretter kalkuler

Hvordan tolke resultatet

Husk at informasjonen kalkulatoren gir er kun en veiledning, og det er rettet mot friske voksne mennesker. Den er ikke egnet for barn, unge eller eldre mennesker. Merk også at hvis du har godt utviklede eller trente muskler, så kan du oppleve at du vil falle inn i kategorien overvekig, når sannheten faktisk er at du har en sunn kroppsform og svært lite fett. Hvis du tror dette er tilfelle, kan du kontakte din lege eller ditt treningssenter for å få den eksakte BMI, da de har bedre og mer eksakte målesystemer.

BMI Hva betyr dette?
Mindre enn 19 Undervektig
Du er under optimal vekt for din høyde. Du har råd til å gå litt opp i vekt.
20 - 25 Akseptabel
Du har en sunn vekt for din høyde.
26 - 30 Overvektig
Du har over optimal vekt for din høyde. Du kan stå overfor helseproblemer, så å miste litt vekt ville være en god idé.
31 + Sykelig overvektig
Du er over optimal vekt for din høyde. Du kan stå overfor store helseproblemer, oppsøk lege for hjelpe til å oppnå en sunnere vekt og livsstil.

Uansett hva resultatene viser, er det viktigste å huske at du må passe på at du spiser et sunt og balansert kosthold og holder deg i fysisk aktivitet.

Begrensninger

Husk at informasjonen kalkulatoren gir er kun en veiledning, og det er rettet mot friske voksne personer. Den er ikke egnet for barn, unge eller eldre mennesker.

Se også

På bakrgrunn av din ineresse for verktøyet over kan det hende at følgende kalkulatorer også vil interessere deg:

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com