Finn fargen på bildet

Hvis du har en logo og vil vite hva Pantone fargekoden eller den nærmeste PMS fargen i logoen er, og ikke har Photoshop eller Illustrator tilgjengelig, kan dette enkle og kjappe verktøyet hjelpe deg å finne fargen.

Hvordan bruke den?

  1. Last opp din logo (fra lokale datamaskinen eller url).
  2. Hvis opplastingen er en suksess vil du se bildet ditt på denne siden.
  3. Klikk på en piksel på bildet (velg en farge)
  4. hvis noen PMS-farger er nærheten av den fargen, vil den vise
  5. hvis ingen PMS-farger er nærheten av den fargen, kan du prøve å velge en annen eller minsk eksaktheten

Velg et bilde fra din datamaskin

Eller last opp fra en URL (Lenke)

Aksepterte filformater: jpg,jpeg,gif,png

Velg en piksel fra bildet, og de nærmeste Pantonefargene vil bli vist.

Pantone farge oversikt

Pantone Matching System (PMS) er det dominerende fargeprinting systemet i USA. Skrivere bruker en spesiell blanding av blekk for å oppnå den nødvendige fargen. Hver farge i Pantonesystemet er tildelt et navn eller et nummer. Det er over tusen Pantonefarger tilgjengelig.

Er PANTONE 624 U, PANTONE 624 C, PANTONE 624 M samme farge? Ja og Nei. Mens PANTONE 624 har den samme blekk formelen (en nyanse av grønt), representerer bokstavene som følger fargenblandingen når de skrives ut.

bokstavendelser U, C og M forteller deg hvordan en bestemt farge vises på henholdsvis ubestrøket, bestrøket, og matt finish papirer. Belegget og papirkvaliteten påvirker fargen til trykt blekk selv om hver bokstavverson bruker samme formel.

I Illustrator ser 624 U, 624 C, og 624 M akkurat likt ut og har de samme CMYK prosentene. Den eneste måten å virkelig fortelle forskjellen mellom disse fargene er å se på et faktisk Pantone fargebibliotek.

Pantonefargekartbøker (trykte eksempler på blekk) kommer i ubestrøket, bestrøket, og matte overflater. Du kan bruke disse fargekartbøkene eller farge guider for å se hvordan den faktiske fargen ser ut på forskjellige trykte papirene.

Hva er Pantone (PMS)?

"Color Matching System", eller CMS, er en metode som brukes for å sikre at fargene forblir så konsekvent som mulig, uavhengig av enheten eller mediumet som viser fargen. Å forhindre farger i å varierende på tvers av medier er svært vanskelig, ikke bare fordi farger varierer på materiale, men også fordi enheter bruker et bredt spekter av teknologier for å vise fargene.

Det er mange forskjellige fargersystemer tilgjengelig i dag, men den aller mest populære i trykkeribransjen er Pantone-systemet, eller PMS. PMS er et solid farge matching system, som hovedsakelig brukes for å angi andre eller tredje farge i utskrifter, farger i tillegg til sort. (selv om man selvsakt kan skrive ut en farge ved hjelp av PMS farge uten noe svart)

Mange forhandlere har en base av Pantone blekk i sine butikker, slik som varm rød, Rubine Rød, grønn, gul, Reflex Blue, og Violet. De fleste PMS farger har en "oppskrift" som skriveren følger for å skape den ønskede fargen. Basefargene, sammen med svart og hvitt, blir sammensatt i visse proporsjoner i forhandlerens butikk for å oppnå andre PMS-farger.

Hvis det er veldig viktig å matche en viss PMS farge i prosjektet, for eksempel når en firmalogo farge er brukt, kan det være lurt å foreslå å kjøpe den bestemte ferdigblandede fargen fra leverandøren. Dette vil bidra til å sikre en korrekt resultat. En annen mulig grunn til å kjøpe ferdigblandede PMS farger er hvis du har et veldig langt printeroppdarg, siden det kan være vanskelig å blande store mengder blekk og beholde fargen konsistent gjennom flere partier.


Forsiktig! Ettersom Pantone farger avhenger av hvilken type materiale som skal skrives ut, er dette bare en tilnærming for å hjelpe i søket etter riktig farge, du bør du bekrefte dette resulterer med ekte trykte Pantone guider. Vårt gratis fargematchingsystem er ment som en referanse og det kan være at anbefalte farger ikke hva du ønsker. Printede farger kan fravike fra fargene på skjermen din, så bruker dette på egen risiko.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com