NCS til RGB konverterer

Dette verktøyet hjelper deg å konvertere fra fargekodesystemet NCS (Natural Color System)til RGB (Rød, Grønn, Blå). Husk at fargekonvertering ofte ikke er nøyaktig.

Hvordan bruke den?

For å bruke verktøyet fyller du inn de forskjellige enhetene i NCS koden, i det første feltet i den grå boksen under. Trykk så konverter for å se resultatet i bokst nummer to. Du vil også få koden konvertert til HEX, se NCS koden slik du skrev den inn, samt se eksempel på bruk av fargen (konvertert til HEX). Eksempler på NCS fargekoder: NCS 3030-Y80R, NCS 3020-Y70R, NCS 2020 Y50R, NCS 1020-Y30R

Liknende kalkulatorer
Hva er NCS?

NCS – Natural Color System – er et system for fargeangivelse som er utvikla av Scandinavian Colour Institute. Systemet er norsk standard for fargeangivelse på maling.

Fargen angis med en kode bestående av seks siffer og to bokstaver, f.eks. 0580-Y10R. Koden angir fargens slektskap med fire kulørte farger – gul (Y), rød (R), blå (B) og grønn (G) – og to ukulørte farger (svart og hvit). De to første sifrene angir fargens «svarthet» i prosent; de to neste fargens «kulørthet». Siste del av koden angir fargens beliggenhet mellom to kulørte farger. Y10R betyr at det er en gul farge med 10% rødt. Farger uten innhold av kulørte farger betegnes med N etter de fire første sifrene. En S foran koden viser at koden gjelder systemets versjon 2. Koder med og uten S samsvarer ikke.

NCS påstås av instituttet å være «naturlig» i den forstand at det svarer til den måten øyet oppfatter farger og fargenyanser. Det har vist seg vanskelig å føre bevis for påstanden.

Hva er RGB?

RGB (Rødt, Grønt, Blått) er en fargemodell som brukes ved additiv fargeblanding, dvs. farger som oppstår som resultat av utsendt lys med ulike bølgelengder. Modellen benytter én tonerekke (kanal) for hver av de tre primærfargene rødt, grønt og blått.

Modellen i seg selv definerer ikke primærfargene eksakt, og enhver farge som oppstår som et blandingsforhold av de tre vil dermed heller ikke være eksakt definert, men relative.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com
Liknende kalkulatorer

Fra Pantone til HEX

Tabelloversikt som lar deg konvertere fra Pantone til HEX og vica versa.

Fra Pantone til NCS

Oversikt som lar deg konvertere fra Pantone til NCS.

Fra CMYK/HEX til RGB

Verktøy som lar deg konvertere fra CMYK og HEX til RGB.

Fra CMYK til Pantone

Fargekart som lar deg se tilnærmet PMS fargegjengivning.

PMS-fargekart

Diagram som viser deg hvilken farge PMS-verdien har.

Fra RGB til CMYK til HEX til PMS

Verktøy som lar deg konvertere mellom RGB, CMYK og HEX til PMS.

Finn fargen på bildet

Dette nyttige verktøyet lar deg laste opp et bilde og finne fargen i PMS, RGB eller HEX.

Hvilken farge er HEX koden?

Verktøy som lar deg skrive inn en HEX kode og se fargen fargen illustrert.

Fra RGB til Pantone

Tabelloversikt som lar deg konvertere fra Pantone (PMS) til RGB eller motsatt.

Fra NCS til RGB konverterer

Verktøy som lar deg konvertere fra NCS til RGB og HEX.