Fra RGB til CMYK til HEX til PMS konverterer

Hvis du ikke har Photoshop eller Illustrator, og du ønsker å vite hva en PMS farge er i fargekodesystemet RGB, CMYK eller HEX kan dette verktøyet hjelpe deg!

Hvordan bruke den?

  1. Velg den RGB eller SMYK fargen du ønsker i panelet, eller skriv inn en HEX kode
  2. Hvis noen PMS-farger er nær den valgte RGB-farge, vil den vises
  3. Hvis ingen PMS-farger er nær den valgte RGB-farge, prøv å velge en annen fargekode.
  4. Du kan legge farge avstand for å få mer resultater.
  5. Internet Explorer laster tregt, vær tålmodig...

Velg en RGB farge, og du vil få vite hvilke pantonefarger som er nærmest..

 

Hva er PMS farger?

Normalt vet alle profesjonelle at PMS står for Pantone Matching System. Men her er en problemstilling: Hvordan skal du forklare trykkeriet hvilken farge du vil at de skal printe ditt visitkort eller andre produkter?

Ok, du kan bare sende dem et bilde via e-post med fargen, men dette bildet vil vises annerledes på deres dataskjerm. Dersom du jobber med to dataskjermer vil fargene sannsyneligvis ikke vises likt på skjermene dine.

Dette er grunnen til at PMS, Pantone Matching System ble opprettet. Det er en standard språk for farge identifisering og kommunikasjon. Når du sier til skriveren: jeg vil du skal skrive ut rosa 1767C, kan du være sikker på at den vet hvilken farge du mener. Så det er lett, bare bruk en Pantone guide, som inneholder over 1000 forskjellige farger og fortell skriveren Pantone koden til fargen du velger. Hva om du ikke har en Pantone guide? Alle profesjonell trykkerier har en, og du finnre det sikkert i butikker hvor du får kjøpt maling, som på Maxbo, ByggMax etc.

Hva er RGB farger?

Digitale kameraer og skannere skaper bilder ved hjelp kombinasjoner av bare tre farger: rød, grønn og blå (RGB). Dette er primærfargene av synlig lys, og dette er hvordan datamaskiner og TVr viser bilder på sine skjermer. RGB-farger vises ofte klarere og mer livaktige spesielt fordi lyset blir prosjektert direkte inn i øynene til den som ser på.

Dette er en "additiv" prosess hvor de tre fargene er kombinert i forskjellige mengder for å produsere forskjellige farger. Det kalles "additiv" fordi du må legge varierende mengder av to eller flere farger for å oppnå fargetoner og andre verdier enn de tre grunnleggende rød, grønn og blå farger.

På dataskjermer og TVr variere mengden av hver farge som vises fra 0 til maksimalt 255. Maksimal mengde av alle tre farger (ofte uttrykt som R255, G255, B255) skaper hvit. Fraværet av alle tre fargene (R0, G0, B0) skaper svart. Like mengder av alle tre fargene, et sted mellom 0 og 255, vil skape ulike nyanser av grått.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com