Bokstavteller

Dette er et verktøy som teller antall tegn og bokstaver tekst. Verktøyet kan for eksempel være nyttig dersom du vil vite hvor mange bokstaver det er i Twittermeldingen eller i Facebookstatusoppdateringen din.

Hvordan bruke den?

Skriv eller lim inn ønsket tekst i boksen nedenfor, verktøyet vil teller bokstavene.

Liknende kalkulatorer

Du har 0 bokstaver i teksten din.

Utnyttelse av teksten din

Som alle andre nettsamfunn, har Facebook lengdekrav når det gjelder tekst skrevet i enkelte områder. For eksempel brukes en privatmelding på Facebook til det samme som å sende en e-post. Private meldinger kan enten være i form av en direktemelding (chat), eller en vanlig melding (e-post). Når du bruker direktemeldinger (chat), er det en 500-tegns begrensning, mens vanlig meldinger har en begrensning på 2500 tegn.

Statusoppdateringen din er et annet området med begrensning. Grensen for en status var 420 tegn, men er angivelig hevet til 60.000 tegn, men i praksis kan nettleseren fryse hvis du prøver å skrive eller lime inn en så lang tekst... så husk backup på forhånd!

Facebook veggposter har også en begrensning på 420 tegn, så hvis du ønsker å skrive på noens vegg, så kan du bare ha 420 tegn før grensen er nådd.

Et område på Facebook som ikke brukes like mye er Notes. Facebook Notes er et skriftlig område som mange bloggere finner nyttig. Grunnen er fordi Facebook Notes ikke har noen begrensning. Siden den ikke har det synes mange synes det er lettere å skrive ned sine tanker og dele den med sine venner på den måten ved å tagge dem.

Mange mennesker laster og legger ut nye bilder hver dag. Desverre, når man kommenterer disse bildene, er det også en begrensning på 420 tegn. Når du laster opp bildet kan du lage en beskrivelse av bildet, men som på de fleste andre steder på facebook kan denne også bare inneholde 420 tegn.

Facebooks tegnbegrensning:

  1. Direktemeldinger (chat): 500
  2. Vanlig melding: 2500
  3. status: 420, men økt til teoretiske 60.000 tegn, men dette kan skape problemer for nettleseren hvis den er for lang (avhenger din nettleser og datamaskin)
  4. Vegginnlegg: 420
  5. Fotokommentarer: 420
  6. Bilde beskrivelser: 420

Når plass har noe å si

Enten det er Twitter, Facebook, Yelp eller bare et skriv til medarbeidere har ord og ordtelling noe å si. Men kanskje enda viktigere, ordtelling eller det faktiske antallet av ord er viktig. Hva du sier er kanskje ikke så viktig som hvordan du sier det, altså hvor mange tegn du bruker.

De fleste bekymrer seg for ordtelling, men i dagens nye medier teller hver bokstav og dette berører hver tegn i en tekst. En av de mest kjente sosiale mediene har for eksempel en 120 tegns begrensning.

Dette er bare for å vise deg et eksempel på en tekst med 120 tegn, dette er altså all den plassen du har til disposisjon.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com
Liknende kalkulatorer

STORE til små bokstaver

Verktøy som konverterer STORE til små bokstaver.

Ordne blokkbokstaver

Verktøy som ordner TeXT sOM eR UTe Av kONTRoLl.

Sorter ord alfabetisk

Verktøy som lar deg sortere ord alfabetisk.

Bokstavteller

Verktøy teller antall bokstaver i en tekst.

Ordteller

Verktøy som teller antall ord i en tekst.

Maks lengde på setninger

Verktøy som viser deg maks antall tegn du kan ha i en melding (f.eks. Twitter).

Lorem Ipsum genererer

Verktøy sVerktøy som genererer en tekst som skal illustrere en reel tekst.

Røverspråket

Verktøy som konverterer vanlig tekst til røverspråk!

Griselatin

Verktøy som konverterer vanlig tekst til griselatin.

Morsekode

Verktøy som konverterer vanlig tekst til morsekode.

Fjern linjeskift

Dette verktøyet lar deg fjerne linjeskift og avsnitt fra en gitt tekst.

Ordhyppighetteller

Dette verktøyet lar telle hvor mange ganger ordene i en tekst er brukt.

QR-kode generator

Bruk dette verktøyet for å lage din egen QR-kode.