CMYK til RGB konverterer

Dette nyttige verktøyet konverterer til og fra fargekodesystemene CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key) og RGB (Red, Green, Blue). I tillegg viser den HEX fargekoden slik at du kan se om trentlig hvilken farge det er snakk om. Du kan også skrive inn en HEX kode og se hvilken CMYK og RGB kode som treffer nærmest.

Dette konverteringsverktøyet konverterer altså til å fra følgende fargekodesystemer:

  • Fra CMYK til RGB & HEX
  • Fra RGB til CMYK & HEX
  • Fra HEX til RGB & CMYK

Hvordan bruke den?

For å bruke verktøyet skriver du inn kodene i et av fargesystemene CMYK, RGB eller HEX. Du kan trykke på "Tab tasten" for å flytte markøren til neste felt. Når du har fylt inn fargekoder trykker du så med mustasten utenfor feltene, kodene vil automatisk vises i tillegg til nærmeste HEX fargekode.

CMYK fargekode

CMYK fargekode


HEX fargekode

CMYK og RGB

CMYK-fargemodellen brukes i printeprosesser. For å forstå den er det best å begynne med RGB-farger. RGB fargemodellen (som består av rød, grønn og blå (Red, Green, Blue) brukes i din dataskjerm, og det er det du vil se bildene i mens de fortsatt er på skjermen. Disse fargene kan imidlertid bare sees med naturlig eller produsert lys, slik som i dataskjerm, og ikke på en utskrevet side. Det er der CMYK kommer inn

(Teksten fortsetter under bildet)

CMYK til RGB

CMYK i grafisk design

Grafiske designere må forholde seg til spørsmålet om å se sitt arbeid på skjermen i RGB, selv om deres endelige resultat som printes vil være i CMYK. Digitale filer skal bli konvertert til CMYK før de sendes til skrivere, med mindre annet er spesifisert. På grunn av dette problemet, er det viktig å bruke "fargeprøver" når du designer dersom eksakt fargematching er viktig. Fargeprøver gir en designer og dens klient et eksempel på hvordan en farge vil se ut på papiret. Den valgte fargeprøven kan da velges i Photoshop (eller et lignende program) for å sikre de ønskede resultatet. Selv om farger på skjermen ikke stemmer nøyaktig med fargeprøven, vet du nå hvordan den endelige fargen vil se ut. Det kan også være lurt å printe en prøve fra skriveren, som et eksempel på utskriften før du kjører hele jobben.

Forskjellen mellom RGB og CMYK

Mange har spørsmål i forbindelse med web farger de ser på skjermen sammenliknet med hva de ser i brosjyrer og andre trykte medier. RGB og CMYK er de to mest fremtredende og typiske fargeområder / formater / modeller som brukes i verden av design. I trykk, web eller digitale medier, kan en grunnleggende forståelse av hva forskjellene er, bety at en designer kan forbedre kvaliteten på et prosjekt vesentlig. RGB (Red, Green, Blue) er det typiske fargesystemet som brukes av elektroniske skjermer, monitorer, PDA skjermer etc. I RGB, er bilder laget ved å kombinere rødt, grønt og blått lys. Blanding av disse fargene kan skape millioner av forskjellige farger ved hjelp av varierende konsentrasjoner av primærfargene. Så når du utformer en hjemmeside, web banner, knapper, e-nyhetsbrev, eller liknende bør dine bilder og filer bli satt til denne profilen. Sjansen for at WEB bilde er satt til RGB som standar er veldig stor, men det er alltid en god praksis å sjekke. CMYK er den primære fargenmodellen brukt av fargeskrivere. Så for flygeblader, brosjyrer, reklame, nyhetsbrev, direktereklame stykker, etc., kan en CMYK profil gi bedre kvalitet eller en bedre forventning om hva resultatene blir. CMYK skaper ulike farger i en subtraktiv prosess ved hjelp av fire farger eller blekk: cyan (blå), magenta (rød), yellow (gul) og black (svart). Det er høyst sansynelig at din blekkskriver eller laserskriver hjemme har et CMYK- eller CMYK liknende oppsett. Det er mange RGB-farger som CMYK-skrivere ikke kan gjengi. Noe som ser bra ut på skjermen kan kanskje ikke holde den kvaliteten på papiret.

RGB Farger


(Det du ser på skjermen)
 

CMYK Fargemodell


(Printet med blekk)

Hvorfor farger ser forskjellig ut

RGB System - bare for skjerm!

RGB-farge systemet er kun egnet for produksjon på skjerm som LCD og CRT dataskjermer og TV-skjermer. Dette systemet er ikke egnet for utskrift eller til å sammenlikne farger fra, ettersom hver skjerm kan vise farger annerledes. Noe som kanskje ser fint ut på din skjerm, kan se helt annerledes på en annen. Dette kan skyldes en rekke årsaker, enten kan det skyldes individuelle skjerminnstillinger som lysstyrke og kontrast, det kan skyldes at skjermen er produsert av to forskjellige skjermprodusenter, dvs. Sony eller LG.

De røde, grønne og blå komponentene er de mengder rødt, grønt og blått lys som en RGB inneholder og er målt i verdier fra 0 til 255. For å se disse verdiene kan du åpne et tegneprogram på datamaskinen din og grave i fargeinstillingene.

RGB fargemodellen er en additiv fargemodell. Additive fargemodeller bruker overført lys til å vise farger. Skjermer bruke RGB-fargemodellen. Når du legger rødt- , blått- og grønt lys sammen, slik at verdien av hver komponent er 255, vises hvit (farge). Når verdien av hver komponent er 0, er resultatet ren svart.

CMYK/Prosess - Digital printing

CMYK, også kjent som prosessfarger, brukes vanligvis i digital trykking for skilting. CMYK refererer til de fire fargene som brukes; Cyan, Magenta, Yellow og BlacK for å generere en farge. Det er disse fire fargene som blandes sammen for å lage de andre fargene, ganske likt prinsippet til hvordan malingfarger blandes.

En ting å merke seg er at CMYK fargene ikke kan se identisk med fysiske farger på grunn av begrensning på antall farger CMYK kan gengi og den grunn at blekk oppfører seg ulikt. For eksempel er oransje svært vanskelig å gjengi, og kan se svært gjørmete ut når det skrives ut digitalt.

CMYK fargemodell definerer farge ved hjelp av følgende komponenter:
C Cyan(dette er en blå blekk farge)
M Magenta (dette er en rosa blekk farge)
Y Yellow (gult blekk)
K Black (svart blekk, tegnet 'K' er brukt for at det ikke skal forveksles med B i RGB. RGB ble oppfunnet først)

Cyan, Magenta, Yellow og Black komponenter er de mengder blp, rosa, gul og svart blekk som en CMYK-farge inneholder, og måles i prosent 0-100. CMYK fargemodellen er en subtraktiv fargemodell. Subtraktive fargemodeller bruke reflektert lys for å vise farge. Trykt materiale blir produsert ved hjelp av CMYK-fargemodellen. Når du kombinerer Cyan, Magenta, Yellow og Black, slik at verdien av hver komponent er 100, er resultatet svart. Når verdien av hver komponent er 0, er resultatet ren hvit.


Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com