Ratiokalkulator

Størrelsesforholdet til et bilde er forholdet mellom bredden og høyden av bildet. Omregn størrelsesforholdet for en bestemte bildedimensjonene ved hjelp av denne smarte kalkulatoren.

Hvordan bruke den?

Angi orginalverdiene av for eksempel et bilde (verdiene X1 og Y2) og deretter ønsket dimensjon til i x2 eller y2. Klikk Finn ratio for å finne den tilsvarende og manglende verdien.

Kalkulator for størrelsesforhold

Hva er ratio?

I matematikk er ratio et forhold mellom to tall av samme slag (f.eks objekter, personer, studenter, skjeer, andeler av hva hvilken som helst identisk dimensjon). Vanligvis uttrykkes denne som "a til b" eller a:b, andre ganger utrykkes det som en dimensjons eksplisitt som angir hvor mange ganger det første tallet inneholder den andre (ikke nødvendigvis et heltall).

(Teksten fortsetter under bildet)

Aspekt ratio

Enkelt fortalt kan vi rett og slett si "I mengden av en ting, er det X av en annen ting". La oss ta et eksempel; Forestill deg at vi har 8 appelsiner og 6 sitroner i en bolle med frukt, forholdet av appelsiner og sitroner ville være 4:3 (som tilsvarer 8:6), og forholdet mellom sitroner og appelsiner ville ville være 3:4. I tillegg er forholdet mellom appelsiner og den totale mengden av frukt 04:07 (tilsvarende 8:14). Forholdet 04:07 kan ytterligere gjøres om til en brøkdel av 4/7 for å representere hvor mye av frukten en appelsin er.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com