Online metronom / taktmåler

Denne online Metronomen lar deg angi den tidsverdien en bestemt noteverdi skal ha. Den lager en konstant, hørbar puls som en kan benytte til å holde et jevnt tempo. Ideelt dersom du ikke har tilgang til en ekte metronom.

Hvordan bruke den?

Velg noteverdien og trykk start. Styr nivået på lyden ved å trykke på "sound". Vil kan også velge full skjerm dersom du ønsker det. Metronomen krever Adobe Flash for å fungere korrekt og det kan laste det ned Flash her.

Litt om Metronomen

Metronomen ble oppfunnet av Dietrich Nikolaus Winkel i Amsterdam i 1812, og ble forbedret av Johann Nepomuk Mälzel i 1816. En typisk metronom består av et urverk med en pendel med stillbar vekt og en skala hvis siffer angir antall slag pr. minutt av pendelen.

Ordet metronom kommer av gresk metron som betyr «mål» og nom'os som betyr «lov».

Metronom brukes av musikere til å bidra til å holde et jevnt tempo mens de spiller, eller når man jobber med noe som har uregelmessig tid, eller for å få hjelp til en korrekt sans for tid og hastighet. Metronomen er også ofte brukt av komponister som en standard referanse for tempo, for å indikere det tiltenkte tempoet for stykket.

Mennesker spiller sjeldent musikk i et eksakt tempo der de holder en bestemt rytme. Dette gjør det umulig å stille en metronom etter et menneskelig musikalskt stykke, som igjen har ført til at mange musikere kritisere bruken av metronomen. Noen går så langt som å foreslå at metronomer ikke bør brukes av musikere i det hele tatt.

Uansett er metronomen et godt hjelpemiddel som du her kan bruke helt gratis.

Hva synes du om dette verktøyet?

Vi vil gjerne at du kommenterer dette verktøyet på en saklig måte. Ja takk til både ris og ros. På denne måten kan vi forbedre verktøyene våre og levere et bedre tilbud til brukerne. Kommentarene er ikke forhåndsmoderert, men blir moderert i etterkant. Lik oss gjerne på Facebook dersom vi løste din problemstilling. Hilsen kalkuler.com